Categorii
O rachetă antigrindină a căzut pe o casă din Prahova

Proprietarii unei locuințe din satul Vârfuri, comuna Valea Călugărească, județul Prahova, s-au trezit cu o rachetă antigrindină pe acoperișul locuinței.

"Pompierii din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești au intervenit cu o autospecială de stingere pentru asigurarea zonei și a măsurilor specifice de prevenire a incendiilor dupa ce bucati dintr-o racheta antigrindină a căzut peste o locuință'', a transmis ISU Prahova

Reprezentanții punctului antigrindină Prahova s-au deplasat la locul unde au căzut bunăți din rachetă, dar nu au reușit să se înțeleagă cu proprietarul asupra despăgubirilor.

Astfel proprietarul, mult mai târziu în timpul zilei, a apelat numărul unic de urgență 112 și a solicitat intervenția pompierilor.

Un incident similar a avut loc zilele trecute în Vâlcea. Reprezentanții Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor au transmis, acum trei zile, că începând cu data de 12 noiembrie, în cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor, se desfășoară un experiment de testare a tehnologiei și infrastructurii operaționale deja existente, în scopul creșterii de precipitații. Programul de realizare a testelor experimentale cuprinde mai multe zone și infrastructuri din cadrul SNACP, respectiv Unitatea Oltenia cu 12 Puncte de lansare și Unitatea Prahova, tot cu 12 Puncte de lansare, scrie stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *