Categorii
A FOST TÂRNOSITĂ BISERICA PAROHIEI DIN SATUL CROVU, COMUNA ODOBEȘTI

Astăzi a avut loc ceremonia sfințirii bisericii pe care Aurel Popescu și soția sa Maria au ctitorit-o în curtea casei părintești, din satul Crovu, judetul Dâmbovița. Biserica a fost sfințită cu hramurile Sfinților Constantin și Elena și ale Sfinților Brâncoveni.

Lăcașul a primit o raclă cu părticele din moaștele sfinților Brâncoveni, din Biserica Sfântul Gheorghe Nou, din capitală.

La sfințire au fost aduse spre închinare și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Ghighiu și racla cu mâna dreaptă a Sfântului Nicolae, din Biserica Sfântul Gheorghe Nou.

Chiar dacă vremea a fost ploioasă, sute de oameni au indurat picăturile de apă și s-au rugat împreună la acest nou lăcaș Sfânt.

Înaltpreasfinția Sa Mitropolit Nifon i-a acordat rangul de „iconom” Preotului paroh Ovidiu Claudiu Domșa, domnului Aurel Popescu, ctitorul bisericii, i-a conferit distincția „Crucea Valahă”.

De asemenea, Primarul Comunei Odobești, ing. Niculae Alecu și arhitectul Mihai Bunescu, au primit „Actul mitropolitan de recunoștință” pentru implicarea, dăruirea și sprijinul oferit în construirea acestei biserici.

La acest eveniment au mai onorat cu prezența oficialități locale, județene și naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *