Categorii
Accident pe Drumul Național 7! Un șofer în vârstă de 69 de ani a pierdut controlul volanului și a intrat cu autoturismul

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Servicuiului Rutier Argeș, s-a stabilit că un bprbat de 69 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Bascov, având direcția de deplasare Rm.Vâlcea spre Pitești, în imprejurări care vor fi stabilite din cercetări, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă.

Conducătorul auto, singur în autoturism, a suferit leziuni, urmând să fie transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirtea tutror împrejurărilor în care evenimentul a avut loc.

În condiții de precipitații, sau alte împrejurări care afectează aderența la partea carosabilă sau vizibilitatea, polițiștii rutieri argeșeni recomandă:

- Adaptarea vitezei de deplasare a autoturismelor, astfel încât să fie prevenite deraparea autovehiculului, precum și astfel încât să puteți frâna în condiții de siguranță pentru evitarea oricărui obstacol.

- Pentru pietoni, să circule pe trotuar sau, în lipsa acestuia, pe acostament, astfel încât să nu se expună traficului auto, să traverseze doar prin locurile permise, după ce au observat că intenția lor de a traversa a fost remarcată de conducătorii auto ce se apropie și că acestia pot opri în condiții de sigruanță.

- Nu uitați că graba de a ajunge la destinație nu justifică neglijența sau încălcarea regulilor de circulație – implicarea într-un accident va consuma întotdeauna mai mult timp decît dacă vă deplasați în condiții de siguranță! De asemenea, implicațiile pot fi atât materiale, cât și de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *