Protest la Registrul Comerțului Dâmbovița! Angajații au intrat în grevă japoneză, nemulţumiţi de salarii

0
Spread the love

SAONRC a declanșat protestele în Oficiul Național al Registrului Comerțului. Sindicatul a organizat și un miting la sediul Ministerului Justiţiei, cerând eliminarea inechităților salariale!

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federația PUBLISIND și la Blocul Național Sindical a declanșat proteste contra inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, tratament disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR.

SAONRC cere Guvernului României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție. Totodată se revendică acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariați din familia ocupaţională “Justiţie”. În scopul susținerii revendicărilor salariaților din ONRC, SAONRC declanșează acțiuni sindicale conform următorului calendar:

1. 18-22 aprilie 2024 – grevă de tip japonez la nivel național – membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest și își vor îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel.
2. 23-25 aprilie 2024 – începând cu ora 13:30 – mitinguri organizate la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor.
3. 26 aprilie 2024 – începând cu ora 11,00 – miting la sediul Ministerului Justiției
4. Începând din luna august 2024 – declanșare conflict colectiv de muncă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *