Se schimbă vremea! Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie

0
Spread the love

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat la Antena 3 CNN cum va fi starea vremii în zilele următoare.

Potrivit acesteia, chiar dacă ultimele zile au fost caracterizare de frig, temperaturile cresc și vor atinge pragul unei zile de vară.

„Vorbim de o vreme în general frumoasă, pentru că valorile de temperaturi, în special în partea de vest, se vor apropia de pragul unei zile de vară, 25 de grade. Chiar începând de mâine, vom avea o vreme în încălzire în cea mai mare parte a țării. Mâine contăm pe valori de 17…23 de grade, apoi duminică, în ziua sărbătorii Floriilor, deja vorbim de valori în jurul a 25 de grade”, a explicat Elena Mateescu.

Săptămâna 29.04.2024 – 06.05.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritate regiunilor, posibil ușor excedentar în zonele montane.

Săptămâna 13.05.2024 – 20.05.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Sursa foto – Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *