Tinerii români care își găsesc un loc de muncă pot primi bani de la stat! Care sunt condițiile

0
Spread the love

Guvernul scoate bani din vistieria statului pentru a-i stimula pe tineri să se angajeze. Ministerul Muncii oferă o serie de prime în acest sens.

Tinerii care îşi vor schimba oraşul pentru un job vor primi peste 12 mii de lei. Trebuie însă să rămână cel puţin un an la acel loc de muncă, pentru a primi suma completă. Absolvenţii care au şomaj şi îşi găsesc de muncă primesc un bonus de aproape două mii de lei. Ministerul Muncii, prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, vrea să stimuleze tinerii să lucreze oferind bani de la stat.

Tinerii șomeri care nu primesc indemnizație pot obține de la stat 1.000 lei dacă își găsesc de muncă și dacă rămân cel puțin trei luni la acel job, iar absolvenții care își găsesc de lucru în maximum 60 de zile de la absolvire pot primi aproape 1.800 lei. Vor primi jumătate la momentul angajării, iar restul de bani după 12 luni.

Guvernul mai pune la bătaie o primă de încadrare de 55 de lei/zi, timp de un an, pentru cei găsesc de muncă la minimum 15 km de casă. Există şi o primă de relocare, de 900 de lei pe lună, în cazul în care jobul se află la o distanţă mai mare de 50 de km de casă. Tinerii care îşi schimbă domiciliul obţin şi mai mulţi bani. Cei care vor să beneficieze de prime trebuie să fie în evidenţele ANOFM şi să depună o cerere în acest sens, arată Antena3.ro

Sursa foto -
Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *