Jale pe șosele! Polițiștii au reținut 547 de permise de conducere, dintre care 73 pentru consum de alcool

0
Spread the love

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.800 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 7.000 de fapte contravenționale.

 

La data de 7 mai a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 388 de acțiuni și au intervenit la 2.824 de evenimente, dintre care 2.367 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

 

De asemenea, au fost depistate 25 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 54 de măsuri preventive.

 

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 7.011 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.818.799 de lei.

 

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 133 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 547 de permise de conducere, dintre care 201 pentru viteză, 73 pentru alcool și 14 pentru droguri.

 

De asemenea, au fost retrase 319 certificate de înmatriculare.

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

 

Astfel, la nivel național, peste 3.500 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Au fost organizate 434 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.409 autovehicule și legitimate 10.423 de persoane.

 

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.303 testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 173 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

 

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 37 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 264 de permise de conducere, dintre care 45 pentru alcool și 95 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 169 de certificate de înmatriculare.

 

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

 

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Sursa foto -
Poliția Română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *