Ionuț Bănică, întâlnire cu reprezentanții companiei NOFAR ENERGY, cei care vor realiza cel mai mare PARC FOTOVOLTAIC din țară în comuna Corbii Mari

0
Spread the love

Ionuț Bănică, primarul comunei Corbii Mari, a avut o întâlnire cu reprezentanții companiei NOFAR ENERGY, cei care vor realiza cel mai mare PARC FOTOVOLTAIC din țară, chiar în comuna Corbii Mari.

Edilul a transmis că a discutat despre investiție în sine și despre organizarea de șantier întrucât lucrările privind construcția vor începe în această toamnă.

DESPRE PROIECT:
-Este o INVESTIȚIE 100% PRIVATĂ care va aduce, însă, un plus de dezvoltare comunei Corbii Mari.
-ANRE a avizat acest proiect uriaș prin emiterea autorizației de înființare în urmă cu puțin timp.
Parcul cu panouri solare:
– se întinde pe o suprafață de 290 ha
– va avea o putere de 255 MW
– va avea capacitatea de a produce energie electrică regenerabilă pentru aproximativ 160.000 gospodării
– susține strategia națională privind decarbonizarea și va reduce amprenta de carbon cu peste 200.000 tone

„Datorită acestei investiții vom încasa taxe și impozite considerabile la bugetul local. Vor fi create 30 de locuri de muncă. În viitor, vom avea posibilitatea de a beneficia de energie la costuri mult mai reduse decât în prezent. Va fi nevoie de foarte multă forță de muncă pentru realizarea construcției iar firmele și cetățenii din comuna Corbii Mari vor avea prioritate. Am stabilit deja cu reprezentații firmei acest lucru și urmează să discute inițial cu firmele locale și să recruteze personal, în principal, din comuna noastră.
Îi mulțumesc președintelui CJD, Corneliu Ștefan, pentru tot sprijinul acordat în vederea realizării acestei investiții!”, a transmis Ionuț Bănică

Cel mai mare parc fotovoltaic din România va funcționa la Corbii Mari, în județul Dâmbovița! Compania israeliană Nofar Energy a cumpărat cel mai mare parc fotovoltaic de 255 MW din România, dezvoltat de Portland Trust la Corbii Mari, în judeţul Dâmboviţa, cu o suprafată de 290 de hectare.

Noul proiect a fost aprobat în 2023 şi începând cu 2024 va injecta 362 GWh pe an energie regenerabilă în reţeaua electrică. Acest proiect va putea furniza energie pentru aproximativ 160.000 de gospodării şi va reduce amprenta de carbon cu peste 200.000 de tone.

Sursa foto -
facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *