Corneliu Ștefan (PSD): Pe 9 iunie vă invit alături de mine și de echipa mea să continuăm lucrurile bune pentru județul Dâmbovița

0
Spread the love

În 2020 am promis dâmbovițenilor că biroul meu va fi județul Dâmbovița.

Ce am făcut în ultimii 4 ani?

Încă de la începutul mandatului prioritatea noastră a fost sănătatea dâmbovițenilor și a rămas și în ziua de astăzi. Mă bucur că am construit din temelii un ambulatoriu de specialitate la Spitalul Județean de Urgență, o clădire pe 3 etaje în care toate cabinetele, sălile de tratament, laboratoarele, saloanele, vor avea dotări de ultimă generație. De asemenea, am construit o nouă Secție de Cardiologie, care beneficiază de cel mai modern angiograf din țară. Este o investiție vitală pentru sănătatea dâmbovițenilor având în vedere că, lunar, 200 de dâmbovițeni erau transportați la București pentru că Spitalul Județean de Urgență nu dispunea de un aparat angiograf.

Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște va fi un drum expres în regim de 4 benzi.

Am finalizat Studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare din nordul județului Dâmbovița, pentru orașele Pucioasa și Fieni, o centură ocolitoare deosebit de importantă pentru întreg județul Dâmbovița, nu doar pentru nordul județului nostru.

Centura orașului Găești este un proiect la care țin foarte mult. În cel mai scurt timp vor începe lucrările la cei 4,5 m de drum prin care vom rezolva una dintre cele mai mari probleme ale orașului Găești.

În ultimii 4 ani am asfaltat și modernizat 400 m de drumuri județene. Județul nostru a beneficiat de cel mai mare proiect finanțat prin Programul Operațional Regional, prin care am modernizat peste 60 km de drumuri județene. În plus, au fost asigurate mii de accese la proprietăți, podețe, rigole carosabile, precum și dalarea șanțurilor pe anumite segmente ale acestor drumuri.

Suntem primul județ din România care a semnat contracte pe Programul Național „Anghel Saligny”, am reabilitat drumul județean între comunele Runcu și Râu Alb și drumul județean care ocolește Lacul Bolboci din Stațiunea turistică de interes național Moroeni-Padina-Peștera. Prin Programul Național „Anghel Saligny” reabilităm drumul județean care face legătura între comunele Malu cu Flori și Pucheni.

Am început lucrările celui mai mare proiect din regiunea Sud Muntenia, prin care vom moderniza 6o m de drumuri județene, începând cu municipiul Târgoviște, comuna Șotânga, comuna Vulcana Pandele, Brănești, orașul Pucioasa, comunele Ocnița, Gura Ocniței, Bucșani, Dobra, Finta și Cornești.

Un alt program pentru care am insistat foarte mult a fost cel de modernizare a șanțurilor.

Mulți au zâmbit în 2020 când am prezentat Programul Județean de Dezvoltare Locală, dar iată că la 4 ani diferență vorbim de un program prin care am finanțat 187 de proiecte, depuse de 76 de primării dâmbovițene.

Am deblocat cel mai mare proiect din istoria județului Dâmbovița. Vom lucra în 52 de localități, iar la finalizarea proiectului vom avea 300 km de rețea de apă potabilă și peste 700 km de rețea de canalizare.

Investim în educația tuturor copiilor din județul Dâmbovița. Am finalizat lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște.

Anul acesta vom dota 61 de școli din județul Dâmbovița cu mobilier și cu echipamente digitale și vom achiziționa 48 de microbuze școlare electrice și hibride.

Aici vorbim de un complex sportiv, „Dâmbovița Arena” nu este un simplu stadion, vorbim de un complex sportiv, cel mai modern din regiunea Sud Muntenia.

Cristi Stan: „Este cea mai nouă zonă a municipiului Târgoviște. Dacă ne gândim, acum 4 ani, nu era absolut nimic aici.

La finalizarea proiectului nostru, Școala de Cavalerie va deveni una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din zona Munteniei.

Am reabilitat simbolul județului Dâmbovița, Turnul Chindiei, unul dintre cele mai frumoase proiecte din regiunea Sud Muntenia. Emblema județului Dâmbovița, Turnul Chindiei, a fost inclus într-un binevenit proces de restaurare și conservare, alături de Biserica Mare Domnească, Biserica „Sf. Vineri” și ruinele Bisericii Paraclis.

Acestea sunt doar câteva dintre rezultatele muncii de 4 ani în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

Pe 9 iunie vă invit alături de mine și de echipa mea să continuăm lucrurile bune pentru județul Dâmbovița.

 

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița

CMF 21240002

Sursa foto -
facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *