Șoselele României sunt pline de șoferi băuți și drogați! Cu ce s-au confruntat oamenii legii în doar 24 de ore

0
Spread the love

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 3.500 de evenimente și au constatat peste 9.000 de fapte contravenționale.

La data de 22 iunie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 432 de acțiuni și au intervenit la 3.598 de evenimente, dintre care 3.117 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

 

De asemenea, au fost depistate 22 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 37 de măsuri preventive.

 

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 9.331 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.780.425 de lei.

 

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 170 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

 

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 835 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

 

Față de 298 de șoferi, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, pentru viteză, 175 pentru conducere sub influența alcoolului și 13 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise.

 

De asemenea, au fost oprite din a circula 325 de autovehicule care nu prezentau siguranță

pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

 

***

 

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

 

Astfel, la nivel național, peste 3.300 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Au fost organizate 385 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 7.177 de autovehicule și legitimate 11.041 de persoane.

 

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.838 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 225 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

 

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 31 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 281 de permise de conducere, dintre care 70 pentru alcool și 92 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 156 de certificate de înmatriculare.

 

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

 

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Sursa foto -
Poliția Română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *