ACV România și ING Bank România au dotat secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Spitalul Județean de Urgență de la Târgoviște cu 4 echipamente performante

0
Spread the love

Un grup de voluntari, angajați ai ING Bank România, s-au alăturat eforturilor ACV România pentru îmbunătățirea calității îngrijirilor și șanselor la viață în secțiile de Terapie Intensivă Nou-Născuți din România. Aceștia au demarat, în nume propriu, o campanie de strângere de fonduri pentru proiectul ACV România de dotare și modernizare a secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Clinic de Urgență Târgoviște, secție care tratează nou-născuții grav bolnavi și prematurii foarte mici din județele Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman și Ialomița.

 

Campania voluntarilor s-a concretizat in 86 de donații, în sumă totală de 14.710 lei, sumă care a fost dublată de ING Bank România prin programul „Adoptă un proiect. Al tău ING”, ajungând astfel la un total de 29.710 lei. Aceste donații s-au materializat în achiziționarea a patru echipamente vitale pentru secția de TINN a SJU Târgoviște: două aparate performante pentru suport respirator non-invaziv, un injectomat și un pătuț neonatal.

Dr. Anca Georgescu, Șef secție Neonatologie la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște: „Aceste echipamente noi ne permit să creștem rata de supraviețuire și să îmbunătățim calitatea vieții nou-născuților grav bolnavi pe care îi tratăm. Mulțumim din suflet ACV România, voluntarilor dedicati și ING Bank pentru sprijinul lor esențial în realizarea acestui proiect care schimbă vieți.”

În urma unei vizite la secția de terapie intensivă, am fost profund mișcată de situația copiilor grav bolnavi și de disperarea părinților acestora. Această experiență m-a motivat să acționez, și mă bucur că împreună cu colegii mei am putut contribui la această cauză „, spune Janina Stancicu, voluntar la ING Bank România. „Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la această inițiativă. Fiecare donație înseamnă o șansă în plus la viață pentru un nou-născut. Continuăm să încurajăm comunitatea să sprijine astfel de inițiative, deoarece împreună putem face o diferență semnificativă”, adaugă Janina Stancicu.

Delia Vasiliu, președinte al ACV România, subliniază impactul colaborării: „Este remarcabil și motivant să vedem cum comunitatea se mobilizează și se alătură misiunii pe care ne-am asumat-o, aceea de a crește nivelul de îngrijire și șansele la viață în secțiile de Terapie intensivă nou-născuți și copii din țară. Împreună, nu oferim doar echipamente sau infrastructură, ci speranță în sufletul părinților și o șansă în plus micuților care luptă să trăiască și să crească mari.”

Vă puteți alătura misiunii ACV România de a da șanse copiilor care se luptă pentru viață în secțiile de terapie intensivă. Fiecare gest, fiecare contribuție din partea dumneavoastră aduce un val de speranță acolo unde este cea mai mare nevoie de ea. Pentru a afla mai multe despre Asociația ACV România, proiectele noastre în desfășurare și modalitățile prin care puteți sprijini această cauză, vizitați site-ul nostru: https://www.acvromania.ro/. Suntem profund recunosători pentru orice formă de ajutor și susținere care ne permite să continuăm să influențăm pozitiv viețile celor mai fragili membri ai societății noastre, nou-născuții aflați în unitățile de terapie intensivă. Împreună, putem face o diferență reală în șansele lor.

Despre ING Bank România: ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este singura bancă cu o creștere organică din top 10 bănci locale după active, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,7 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.

Societatea este în tranziție către o economie cu emisii de carbon reduse. La fel și clienții noștri, la fel și ING. Finanțăm deja multe activități sustenabile, dar în continuare finanțăm mai multe care nu sunt. Vezi progresul nostru de până acum pe ing.com/climate.

Despre ACV România /Asociația Cristi Vasiliu: Ne trezim în fiecare zi hotărâți să ne folosim resursele pentru a crea o lume în care cât mai mulți copii să aibă șansa de a duce o viață lungă și sănătoasă. Noi, cei din ACV România credem că toate viețile au aceeași valoare. Și credem că oamenii, grupurile și organizațiile au un impact pozitiv mai mare și pot realiza mai mult dacă fac lucrurile împreună.

Ne dorim să contribuim la scăderea numărului copiilor care mor în fiecare an înainte de a împlini vârsta de 1 an. Facem asta prin dotarea și modernizarea secțiilor de Terapie intensivă nou-născuți din România,  prin dezvoltarea unei rețele de Telemedicină între toate secțiile de Terapie intensivă nou-născuți din țară, dar și prin proiectul de construire de la 0 a unei noi secții de Terapie intensivă nou-născuți la Târgu-Mureș. Mai multe despre noi și proiectele noastre puteți afla pe www.acvromania.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *