Percheziții de amploare ale polițiștilor! Noua metodă de înșelăciune pusă la cale de infractori

0
Spread the love

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 6 au pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară și 14 mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În fapt, în perioada 2022 – prezent, trei persoane, cu sprijinul altor trei, ar fi realizat un mecanism de fraudare și ar fi înființat trei societăți comerciale, iar prin intermediul platformelor de socializare, ar fi făcut campanii de recrutare parteneri pentru vânzarea de produse sau cursuri online.

Astfel, bănuiții ar fi indus în eroare, atât clienții care s-ar fi înscris în aceste campanii și care ar fi plătit sume modice, respectiv 100 de lei de persoană, fără a obține beneficiile promise, cât și firmele de curierat prin care ar contracta servicii în condiții cât mai avantajoase, pe care, încă de la început, intenționează să nu le achite.

Totodată, s-a mai stabilit faptul că, prejudiciul cauzat este de aproximativ 330.000 de lei, în dauna firmelor de curierat.

În vederea administrării materialului probator, la data de 24 aprilie 2024, au fost puse în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a două autoturisme, în valoare de aproximativ 45.000 de euro.

Cei trei bănuiți au fost reținuți pentru 24 de ore, iar față de doi dintre aceștia a fost dispusă, ulterior, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 6, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *