Un tânăr de 25 de ani pretindea că este pompier şi emitea autorizaţii false de securitate la incendiu

0
Spread the love

Un tânăr de 25 de ani, care pretindea că este pompier şi emitea autorizaţii false de securitate la incendiu, a fost prins, marţi seară, de poliţiştii din Bucureşti.

Polițiștii Capitalei, din cadrul Secției 15 au procedat la legitimarea unui bărbat, în vârstă de 25 de ani, ce folosea fără drept o calitate oficială implicând exerciţiul autorităţii de stat, fiind îmbrăcat cu elemente de vestimentație specifice, persoană ce le-a atras atenția printr-un comportament suspect.

În urma verificărilor preliminare s-a stabilit că bărbatul nu are, în realitate, calitatea pe care o prezenta.

Din cercetări a reieșit faptul că cel în cauză s-ar fi deplasat la diferite societăți comerciale, unde ar fi emis documente denumite generic ,,Autorizație pentru proiectarea sistemelor și instalațiilor de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu“, contra unor sume de bani, iar unui manager, cetățean străin, i-ar fi emis două astfel de autorizații de funcționare, false, contra sumei de 6.000 de lei.

Persoana în cauză a fost condusă la Sediul Secției 15 Poliție, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor în care au fost săvârșite faptele și pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun, urmând a fi sesizată, totodată, unitatea de parchet competentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *