Eveniment la Universitatea Valahia din Târgoviște – Investim în viitor – Educație și Antreprenoriat – Parteneriate durabile cu ajutorul finanțărilor

0
Spread the love

Universitatea „Valahia” din Târgoviște a organizat miercuri, 22 mai 2024, evenimentul intitulat „Investim în viitor – Educație și Antreprenoriat – Parteneriate durabile cu ajutorul finanțărilor”, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

Evenimentul s-a adresat mediului educațional, de cercetare, mediului de afaceri și autorităților și instituțiilor publice locale, având drept scop facilitarea oportunităților de accesare a fondurilor europene structurale și de investiții destinate cercetării, inovării și nu numai.

Evenimentul a fost deschis de Rectorul Universității „Valahia” din Târgoviște – conf. univ. dr. ing. Ioan-Corneliu SĂLIȘTEANU și a continuat cu alocuțiunile Președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – dr. ec. Corneliu ȘTEFAN, Primarului Municipiului Târgoviște – jr. Daniel Cristian STAN, Președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița – ing. Valentin CALCAN și Directorului General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia – ing. Liviu Gabriel MUȘAT.

Vorbitorii au subliniat importanța educației în antreprenoriat pentru parteneriate durabile între instituții și sectorul privat, avantajele digitalizării la nivel interinstituțional, politici și strategii pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri inovativ și au expus oportunitățile, respectiv provocările actuale pentru întreprinderile mici și mijlocii din județul Dâmbovița și principalele oportunități de finanțare disponibile din fonduri publice europene.

De asemenea, la secțiunea dedicată prezentărilor și discuțiilor, au fost dezbătute subiecte precum: valorificarea avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al organizațiilor de cercetare și al autorităților publice; sprijinirea investițiilor în activități de cercetare – inovare în IMM-uri; dezvoltarea capacităților publice de cercetare-dezvoltare-inovare a organizațiilor publice de cercetare, a mediului de afaceri și a autorităților și instituțiilor publice locale.

Întâlnirea s-a încheiat cu vizita la Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia” din Târgoviște.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate excelentă de a spori posibilitățile de parteneriat între administrația locală, universități și întreprinderi mici și mijlocii, în contextul noilor finanțări și tehnologii inovatoare, pentru un viitor sustenabil.

Sursa foto -
obiectivdb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *