Corneliu Ștefan și-a depus candidatura la Consiliul Județean Dâmbovița: Continuăm să ducem la bun sfârșit toate proiectele mari demarate în ultimii ani

0
Spread the love

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și-a depus, sâmbătă, candidatura pentru alegerile locale din 9 iunie 2024, la sediul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană. De asemenea, a fost depusă și lista de candidați din partea organizației PSD Dâmbovița, pentru funcția de consilier județean.

Potrivit acestuia, în noua lista a Partidului Social Democrat pentru funcțiile de consilieri județeni se regăsesc persoane din toate sferele profesionale și a căror medie de vârstă nu depășește 44 de ani.

De precizat faptul că peste 125.000 de dâmbovițeni care au semnat pentru susținerea candidaturii lui Corneliu Ștefan.

„Mi-am depus candidatura pentru a continua și pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele mari demarate în ultimii ani. Din 2020 și până astăzi am redefinit modul în care Consiliul Județean Dâmbovița poate lucra pentru fiecare dâmbovițean în parte. În mandatul meu, am eliminat orice barieră și ne-am concentrat pe nevoile reale ale fiecărei comunități, demonstrând că împreună, indiferent de culoarea politică a primarilor, putem realiza tot ceea ce ne-am propus. Angajamentul pe care mi l-am luat în fața dâmbovițenilor în urmă cu 4 ani s-a materializat prin proiecte deblocate și investiții semnificative așteptate de dâmbovițeni de peste 20 de ani.

Am promis în 2020 o rețea de drumuri moderne! Se lucrează deja și le vom duce la capăt pe toate! DN7 Bâldana – Titu se extinde acum la 4 benzi, iar cât de curând vor începe lucrările la DN71 Bâldana – Târgoviște. Vom moderniza și DN71 Târgoviște – Sinaia. Valoarea acestor obiective de investiții deblocate de noi se ridică la peste 460 de milioane de euro. Vom începe și vom finaliza lucrările la Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște, Centura orașelor Pucioasa și Fieni, Centura Moreni și Centura Găești. Sunt proiecte care vor deschide din punct de vedere economic toate municipiile și orașele pe care le vor deservi. Și aici vorbim de investiții de peste 350 de milioane de euro. Cu sprijinul dâmbovițenilor vom rămâne la Consiliul Județean Dâmbovița pentru a finaliza lucrările de modernizare a celor 60 km de drumuri județene din proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”. Proiectul, la care au demarat lucrările pe cele 3 loturi, are o valoare de 64.200.000 de euro.

Sănătatea dâmbovițenilor a fost de la bun început prioritatea noastră! Am început transformarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și mă voi asigura că cel mai mare și important spital din județ va răspunde tuturor nevoilor dâmbovițenilor: Am finalizat Ambulatoriul de specialitate, am construit un corp nou prin care am extins Secția de cardiologie și am achiziționat un aparat angiograf. Vom investi și în următorii ani în sistemul de sănătate dâmbovițean! Vom moderniza și extinde Secția de Oncologie și Secția de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Cel mai important este însă proiectul Spitalului de Pediatrie pe care îl vom construi! Vom finaliza „Studiul de Fezabilitate” și vom obține fondurile necesare pentru realizarea acestui obiectiv pe care îl estimăm la 25.000.000 de euro. Vom continua, în același timp, campania de angajare de medici specialiști la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. În ultimii 4 ani au fost angajați 51 de medici specialiști, iar în momentul de față sunt scoase la concurs alte 50 de posturi.

Vom finaliza și proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată. Locuitorii din 52 de localități dâmbovițene vor beneficia de 300 de km de rețea nouă de distribuție a apei potabile și peste 750 de km de rețea de apă uzată. Este un alt proiect pe care noi l-am deblocat și pe care deja se lucrează, iar valoarea acestuia este de 450.000.000 de euro.

Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală vom finaliza cele 187 de obiective de investiții cofinanțate de Consiliul Județean Dâmbovița în 76 de localități din județul Dâmbovița. Valoarea totală a proiectelor este de 360.000.000 lei, iar Consiliul Județean Dâmbovița asigură aproape 145.000.000 lei. Vorbim de:

 • 77 de proiecte de modernizări de drumuri;
 • 58 de baze sportive;
 • 9 centre medicale;
 • 11 centre civice;
 • 4 centre culturale;
 • 5 proiecte de amenajare șanțuri;
 • 8 rețele de canalizare;
 • construirea și reabilitarea a 7 poduri;
 • 4 proiecte de amenajare parcuri și sisteme de colectare a apelor pluviale;
 • 3 proiecte de extinderi de rețele de apă și branșamentele necesare;
 • construirea unei baze operaționale pentru situații de urgență.

În următorul mandat, avem obligația să amenajăm peste 1.200 de noi locuri de parcare în Târgoviște și să inaugurăm cu toții „Dâmbovița Arena”, un complex sportiv județean de 54.000.000 de euro! Vom reabilita și moderniza Sala Sporturilor din Târgoviște, dar, în același timp, vom investi în învățământul dâmbovițean. Suntem în faza de achiziție a dotărilor a 61 de școli din 54 de localități dâmbovițene cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice. Dotările sunt de aproximativ 13.000.000 de euro. De asemenea, suntem în procedura de licitație publică pentru achiziționarea a 48 de microbuze electrice și hibrid pentru 48 de școli din județ – 11.000.000 de euro este valoarea acestora. Noi am început și tot noi vom finaliza proiectul de 87.200.000 de euro prin care vom construi o instalație de tratare a deșeurilor colectate separat și a unui centru de aport voluntar Valoarea investițiilor demarate în județ, de la venirea mea la Consiliul Județean Dâmbovița în 2020, se ridică la aproximativ 1,8 miliarde de euro, iar această sumă nu include proiectele finalizate.

Am fost împreună cu colegii mei și am depus lista de consilieri județeni din partea Partidului Social Democrat și pentru cea de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Vreau să le mulțumesc celor peste 125000 de dâmbovițeni care au semnat pentru susținerea noastră. Am convingerea că împreună cu echipa mea, împreună cu toți primarii, cu toți consilierii locali și județeni vom duce la bun sfârșit proiectele care vor schimba cu adevărat județul, sunt proiectele pe care le-am gândit împreună cu și pentru dâmbovițeni, sunt proiecte care vor dezvolta fiecare comunitate locală, proiecte care vor aduce un trai mai bun fiecărui cetățean. (…)

Mi-au fost alături pe tot parcursul acestui mandat colegii mei din Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, consilierii județeni, aparatul tehnic din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, colegii primari, colegii consilieri locali din fiecare unitate administrativ teritorială, iar nu în ultimul rând, parlamentarii Partidului Social Democrat cărora le mulțumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-au acordat în acești 3 ani și jumătate.

Iar astăzi, pentru a duce la bun sfârșit tot ceea ce am început, vom depune lista de candidați pentru consilieri județeni și bineînțeles pentru Președintele Consiliului Județean Dâmbovița. Sunt oameni care au confirmat în domeniile lor de activitate, oameni pregătiți să muncească pentru județul nostru și bineînțeles oameni devotați pentru dâmbovițeni”, a transmis Corneliu Ștefan

Pe lista Partidului Social Democrat se regăsesc 17 doamne și 26 de domni:

1. Ștefan Corneliu.

2. Cristea Luciana,

3. Jîjîie Antonel,

4. Avanu Mihai Cristian,

5. Istrate Mihai,

6. Dincă Georgeta

7. Barbu Dumitru, fost viceprimar al Municipiului Târgoviște, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, de profesie arhitect

8. Beju Eduard Ionuț, directorul serviciului public de salubritate Târgoviște

9. Georgescu Felix Daniel, medic pediatru

10. Vasilescu Liviu Cosmin, avocat, actual consilier județean

11. Tudora Andrei Eduard, actual consilier municipal

12. Bucăloiu Vlad, directorul general Omniasig

13. Dincă Oprea Marius, directorul Uzina Mecanică Mija

14. Constantin Ionuț Constantin, consilier CJD

15. Niță Ionuț, director general societate comercială

16. Smaranda Brebeanu, director al Oficiului Național al Registrului Comerțului filiala Dâmbovița

17. Ioniță Ioana, actual consilier județean, șefa secției Găești Compania de Apă

18. Costache Mioara, actual consilier județean și director la Stațiunea de Cercetare Nucet

19. Comănescu Daniel, fost președinte al Consiliului Județean, director la stațiunea de cercetare-dezvoltare pomicolă Voinești.

20. Ilioan Elena, actual Consilier Județean

21. Stan Cornelia, actual consilier județean, director la Palatul Copiilor Târgoviște

22. Balache Loredana, senior manager bancă

23. Mureșan Florina Ramona, actual consilier județean, de profesie avocat

24. Oprea Iulian, actual consilier județean

25. Rădulescu Iuliana Oana, director comercial societate comercială

26. Puiu George, inspector școlar de specialitate

27. Costea Fănuț, actual consilier județean

28. Voinescu Ramona Florentina, administrator societate comercială

29. Lupoiu Mihail Marius, actual consilier județean

30. Lăzăroiu Alin Alexandru, administrator societate comercială

31. Toader Georgian Dănuț, inginer Heidelberg Fieni

32. Spătaru Corina Magdalena, studentă

33. Nițescu Ștefan Alin, administrator public Primăria Pucioasa

34. Radu Daniela, administrator societate comercială

35. Nistor Denisa Georgiana, studentă și vicepreședinte al Ligii Studenților

36. Stoica Liviu Cosmin, director general Compania de Apă Târgoviște

37. Vișoianu Corneliu, director general uzina de producții speciale Dragomirești

38. Leontescu Vlăduț Nicolae, inginer

39. Vălu Carmen Elena, inspector de specialitate primăria Băleni

40. Mateoiu Roxana, director la Clubul Copiilor Pucioasa

41. Radu Ioana Antoaneta, director medical spitalul județean de urgență Târgoviște

42. Olteanu Cătălin Cosmin, administrator public

43. Stanciu Cosminel, director adjunct ASO Cromsteel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *